Шөлтэй хоол

Оруулсан : B. CHCHCH 2009-07-03 11:19:20

Хамгийн сайхан хоолны төрөл бол гэрийн шөлтэй хоол. Миний төсөөлөл шуу. Нийгэм хөгжихийн хэрээр бидний ахуй, сэтгэлгээ хөгжиж байна. Рэстөран, кафэтэрия, паб, фаст фууд, бэлэн бутэрбөрдүүд гээд орж гарах газрууд олон. Эдгээр газруудад хуний хооллох хэрэгцээг хангахад илуу зориулагдсан шиг.Тэнд ихээндээ бэлэн болон бэлтгэсэн бутээгдэхүүнүүд, бас бидний хэлдэгээр 2-р хоолнууд их хурдан тургэн гарна. Бид ч дасал болж байнга л хуурга. Магадгуй гадуур идэх шөлтэй хоол ариун цэврийн шаардлага сайн хангадаггуйтэй холбоотой байх. Гэрийн хоол унэхээр сайхан да ялангуя шөлтэй хоол. Шөлтэй хоолыг амттай хийвэл унэхээр өөр. Амталгаа ил, бух зуйлд нь амт шингэсэн ууж хазаж идэж унэртэж болно хэхэ. Маш олон төрлийг бий болгож янз бурээр хийж болно. Илуу давуу талтай. Тэхнөлөги талаасаа нь тайлбарлаж чадахгуй тул шууд ажилдаа орьё. 1. Лапша: Энэ хоолыг хийхээс өмнө нэг зуйлийг мартаж болохгуй. Миний хувьд эрүүл ахуйн болон чанарын талаас нь гурилаа өөрөө бэлтгэгддэг. Яаж гэхээр гурилаа хатуухан зуураад хатааж хоолноосоо хамаарч хэрчиж бэлтгээд хөлдөөчихдэг. 15 хоногоос илуу хэрэггүй байх. Тиймээс хуссэн уэдээ лапшаагаа хийгээд идчихдэг. Хумуус ихэнх нь гурилтай хоолыг хийхээс дургуй бас залхуурдаг байх.Аргагуй л дээ гоймонгууд, төрөл бурийн будаанууд, ногоонууд байдаг болохоор. Тиймээс анхнаас нь бэлдээд сурчихвал ёстой нэг пор пор хийлгээд болох хоол. Нэг их зуйл заагаад яахав. Хэдэн санаа хэлье. Гурилтай шөлийг сайхан амттай хийе гэвэл махыг их биш, хуурахгуй, өтгөрсөн тостой шөлтэй биш, бэлэн амтлагчуудтай биш, ногооны хэрчилт гурилны хэрчилт ижил хийвэл сайхан болно. Амтлагааны хувьд жууцай, шанцай, бага зэрэг монгол бяслаг юм уу ду фу, өнгө оруулах чинжуу гээд байхад болно доо. Ногоонууд төмс томхон хэрчилттэй /нилээн бурэн болгосон нь дээр гурил цардуул хоёр бараг ижил учраас хаширлахгуй, тэгээд ч шөлийг бага зэрэг амт оруулна / сармис,сонгиноо том том налуу хэрчээд гурилтай хамт хийгээд. Лууван байцаа хэрэггүй. Учир нь лууван гурилтай шөлтэй хоолонд нэг амт нь мэддэггүй сонин амт зөөлөн мөртлөө чихэрлэг ч юм уу тийм мэдрэгддэг. бусдиг нь бол зохиогоод болно доо. Гол нь ямар ч бэлэн амтлагч хэрэггүй. Хэрбал хоол бол гурилтай шөл...

Сэтгэгдлүүд






Krilleer On/Off (Ctrl+Alt)   Хөрвүүл   Тохиргоо   © 2008 Adiya Bold